ІІІ засідання школи молодого вчителя 2016

Вчити — значить вселяти надію.

Луї Арагон

Ваша сила – віра в себе. Ваша свобода – відповідальність за власний розвиток. Ваші здібності – культура само створення.

А. Смоловик

16 лютого 2016 року на базі Миронівської ЗШ І-ІІ ступенів відбулося засідання школи молодого учителя «Надія» Світловодського району. Радує те, що молодь захоплюється професію вчителя, тому що склад спеціалістів у цьому році вкотре збільшився. Вона дуже відповідальна, її треба обирати за покликом серця.

Зустріч розпочалася з привітання учнів школи, котрі із посмішками зустрічали невідомих гостей, а також за українською традицією із короваєм та піснями. Приємним було те, що кожному із нас подарували серце, яке символізує любов наших учнів. Директор школи, Сачевська Л. Ю., із радістю та завзятістю показувала стіни рідної школи, де вона працює вже багато років. Із її слів, ми зрозуміли, що це її дружня родина. Чесно кажучи, від неї було стільки добра і тепла, наче ми завітали до своєї матусі.

Але знайомство зі школу не завершилося, це, як виявилося, лише невеличка «розминка». Нашій увазі був представлений фільм про школу, про її історію, учителів та учнів. Вона має свою неповторну родзинку, котрою пишаються всі, хто там навчається та навчався в ній.

У науково-методичному модулі ми-молоді спеціалісти познайомилися із умовами розвитку творчості вчителя, котрі нам розповіла завідувач РМК, Олена Станіславівна Дьякова, але це не просто суха лекція, це зібраний досвід багатьох відомих педагогів, психологів та власних спостережень методиста. А також інформація була висвітлена у презентації, котра допомогла ґрунтовно оволодіти цим питанням.

Але на цьому навчання не завершилося. Методист РМК, Рябчун Н. І., розкрила питання майстерності педагога та вміння показувати майстер-клас. Воно для нас було невідомим до цього моменту, але після такої розповіді та презентації, хочу запевнити, що ми-молоді вчителі покажемо кожному із вас майстер-клас.

Методист РМК, Бочарова Н. П., вичерпно розповіла вчителям про організацію та проведення моніторингових досліджень рівня навчальних досягнень учнів. За її порадами тепер будемо проводити моніторинг для перевірки засвоєння та розуміння учнями теми. Цей метод дуже корисний у нашій роботі.

Після прослуханої лекції я замислилася над таким питанням «Майстер і вчитель! У чому різниця? Чи можливо її немає?». Так, я майстер своєї справи, думаю так говорить кожен із людей будь-якої професії. Але ж майстер чого саме? Ми-учителі майстри дитячих душ, сердець та розумів. У наших руках «чисте полотно», яке необхідно розфарбувати та надати краси, морської глибини. Ось, як я зрозуміла те, про що нам розповідали методисти РМК.

Наступним етапом була творча майстерність. Він полягає в тому, що вчителі даної школи, Гарасько Н. І. та Горбаченко Т. О., провели майстер-класи для нас, тому що теорію ми вже знаємо, а практикою не володіємо. Тож велика подяка Вам, майстри своєї справи.

2016 рік оголошено роком англійської мови в Україні. Тож нашій увазі були представлені знання учнів з англійської мови у вигляді позакласного заходу «Чарівна English мова». Присутні мали нагоду ознайомитися з країною, котра має велику історію, традиції, а також свою королеву, а це Велика Британія. На екрані монітору ми побачили прекрасні краєвиди, символіку держави. Учні співали пісні, декламували поезії, ставили сценки - і все це на англійській мові. Ви тільки уявіть, які ж вони молодці.

І на цьому ми не роз’їхалися по своїм домівкам. Дружній колектив Миронівської школи приготував виховний захід «У нашім серці - Україна». Усі присутні були у захваті від побаченого. Відчули радість і печаль, щастя і смуток. Але це все призвело до катарсису нашої душі. Щиро дякуємо Вам за це!

І на останок Ніна Іванівна Рябчун провела гру «Імідж сучасного педагога», дану гру можна проводити із представниками різних професій, для того, щоб зрозуміти і побачити важливість вашої роботи для суспільства. Також Ніна Іванівна, як завжди, провела індивідуальні консультації для тих, хто цього потребує.

Підбили підсумки нашого заняття та з новими силами та морем нових ідей відправилися додому готуватися до завтрашнього дня, до навчання.

Щиро дякуємо усім, хто виховує нас як майстрів своєї роботи. Цей день залишиться у нашій пам’яті назавжди!

Нехай Вам щастить!!! До зустрічі!!!

Учитель української мови та літератури

Подорожненського НВК

Полтавець Ніна Андріївна

Кiлькiсть переглядiв: 240

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.