Виховна година в 7 та 8 класах "Гей байдужість від здоров’я. Я і моє здоров’я"

«Гроші втратив – нічого не втратив,

час загубив – половину втратив,

а здоров’я загубив – все втратив».

«Здоров’я» – це лише слово, але скільки містить у собі важливості. Недарма його бажають нам кожного дня, кожної хвили: це і день народження, привітання при зустрічі «Доброго здоров’ячка Вам!, "Здравствуйте!"» тощо. Поки не втратиш своє здоров’я, свою життєву силу, ніколи не зрозумієш, що без нього кожен день не милий, сонечко не так яскраво сяє тощо. Єдине, що не придбаєш за гроші – це здоров’я. Роздумувати про важливість та цінність цього можна все життя. Але здоровим потрібно бути з раннього дитинства, добре здоров’я дається Богом та батьками, але зберігати його мусить кожен сам.

Ось так і розпочалася 2 лютого виховна година в 7 і 8 класах. Ви знаєте, ця проблема їх дуже хвилює, тому що йдучи до класу, кожен обговорював, що він робить для того, щоб бути здоровим.

Найперше питання до дітей було таким: «Що таке здоров’я? Які умови здорового способу життя?». Я думала почнуть говорити лише за спорт, але діти назвали найголовніші пункти, написавши їх власноруч на дошці, а це:

· гармонія з природою;

· збалансоване харчування;

· раціональний добовий режим;

· оптимальний руховий режим;

· загартування;

· особиста гігієна;

· відсутність шкідливих звичок;

· психологічний мікроклімат;

· тощо.

Відповіді школярів заспокоїли мене, тож це покоління буде здоровим та успішним. Тільки здорова, всебічно розвинена, освічена людина здатна бути справжнім творцем власної долі та долі своєї країни.

Склали разом із учнями абетку під назвою «Щоб бути здоровим дотримуйся таких правил…», де учні записували найголовніше, що треба робити протягом усього життя.

Також були розглянуті ситуації, котрі допомогли зрозуміти важливість даної теми, а це такі тренінги та вправи як:

o «Мій колір»;

o мозковий штурм «Здоров’я – це…»;

o «Чому люди палять?»;

o вправа «Наслідки куріння»;

o вправа «Скріпка»;

o тощо.

Ось, наприклад, вправа «Скріпка» зацікавила всіх своєю неординарністю, необхідно було взяти скріпку та скласти її у будь-яку фігурку, а потім придати їй звичайну форму, але це дуже важко та й форма буде вже не такою міцною. Ця вправа не тільки показала дітям правила життя, а вплинула на їхню психологію. Тому що на початку заходу деякі школярі вмовляли інших, буцімто неважко знову стати здоровим і сильним. Після цього експерименту їхня хибна думка змінилася на вірну.

Ніколи не можна повернути те, що колись втратив, а також немає нічого вічного.

У дітей була нагода переглянути відео «14 фактів про здоров’я», «Здоровий спосіб життя», «Соціальна реклама АнтиАлкоголь», «Паління – шкодить вашому здоров’ю». Вони за часом дуже коротенькі, але ж який зміст. Раджу і вам їх переглянути, були наведені такі факти, котрі й я не чула.

Будьте здоровими, бо Ви цього варті!!!

Класний керівник Полтавець Н. А.

/Files/images/IMG_5804.jpg /Files/images/IMG_5863.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 252

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.