Скажемо «Ні!» насильству

Скажемо «Ні!» насильству

Насильство – це сучасна проблема України, яка не може вирішитися без допомоги. Кожна людина має пам’ятати, що вона унікальна, вільна, що ніхто не має права її принижувати та знущатися над нею. Ось як відповіли учні 7 класу на питання «Насильство – це..?». А також школярам необхідно було написати види насильства, а це:

· фізичне;

· психологічне;

· у родині;

· у школі;

· на вулиці;

· тощо.

Ця тема кожного разу хвилює навіть самих байдужих, тому що від цього ніхто не застрахований. І це трапляється з багатьма людьми.

Діти прослухали притчу «Великодушність», яка вчить буди добрим, щирим, сердешним.

Наступним етапом заходу була гра «Можливі наслідки знущань». Необхідно було подумати, до чого можуть призвести насильство, жорстокість і зну­щання. 1 група дала відповідь на питання : «Які можуть бути наслідки знущань для жертви?», а друга: «Які можуть бути наслідки знущань для агресора?». Відповіді були вичерпними та точними. Тобто, семикласники знають, яка відповідальність та які наслідки можуть бути при агресивному ставленні до людини та за протиправні дії відносно неї.

Познайомилися із основним правовим документом, що захищає дитину від жорстокої поведінки, яким є Конвенція ООН «Про права дитини».

А на завершення хочу процитувати рядки відомої української поетеси, Ліни Костенко:

— Люди, будьте взаємно ввічливі! —
і якби на те моя воля,
написала б я скрізь курсивами:
— Так багато на світі горя,
люди, будьте взаємно красивими!


Класний керівник Полтавець Н. А.

Кiлькiсть переглядiв: 286

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.